Kunst: Rembrandt - Cultuur in de cinema

14:30 - 16:30

Kunst in de Cinema' brengt succesvolle kunsttentoonstellingen van musea uit de hele wereld naar Kinepolis. Deze baanbrekende serie werd exclusief voor de bioscoop gefilmd (op de tentoonstellingen zelf én op locatie). Ze laat wereldwijde kunstliefhebbers in verbluffend hoge resolutie vol bewondering op het grote scherm genieten van de werken van enkele van de grootste schilders en kunstenaars aller tijden. Dit is kunst zoals u nog nooit heeft gezien !
Er wordt altijd gretig uitgekeken naar elke Rembrandt-tentoonstelling, maar deze show van Londens National Gallery en Amsterdams Rijksmuseum was een evenement als geen ander. De filmmakers kregen bevoorrechte toegang tot beide galerijen en legden deze historische tentoonstelling vast. Maar de film richt zich tegelijkertijd ook op het levensverhaal van Rembrandt en neemt ook een kijkje achter de schermen van deze wereldberoemde instellingen. We verkennen vele van de belangrijkste werken van de tentoonstelling, met behulp van speciale gasten, waaronder museumbeheerders en vooraanstaande kunsthistorici. Deze publieksfavoriet uit de reeks ‘Kunst in de Cinema’ keert terug naar het grote scherm om de 350e gedenkdag van Rembrandts overlijden te vieren. Voor velen is Rembrandt de grootste kunstenaar die ooit heeft geleefd en deze bijzonder ontroerende film gaat op zoek naar de waarheid over de man achter de legende.
Deze activiteit, georganiseerd door Bekina regio Antwerpen, gaat door op zondag 28 april om 14u30 in Kinepolis Antwerpen.  Kinderen/Tieners vanaf het 5e leerjaar zijn welkom. Bekina vraagt hiervoor een bijdrage van €5 per persoon.


Inschrijvingen:
5.00 € voor vijfde leerjaar
5.00 € voor zesde leerjaar
5.00 € voor middelbaar onderwijs
5.00 € voor hoger onderwijs

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zondag 28 april 2019 van 14:30 - 16:30
Soort activiteit
Voor tieners
Voor kids
Locatie