Cozmix voor jonge astronauten

voor kleuters en kinderen van 4 tot 7 jaar

14:00 - 18:00

Wil je zoon of dochter astronaut worden? Kent hij of zij alle planeten van het zonnestelsel? Kom dan op 19 oktober 2019 met Bekina mee naar Cozmix, het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek. De activiteit begint om 14u en bestaat uit 2 delen. We starten de namiddag met een bezoek aan het planetarium, bekijken een fulldome-film en ontdekken de actuele sterrenhemel. De telescopen in observatietoren en sterrenwacht worden ook bezocht. Na deze boeiende uitleg gaan we aan de slag in de workshops.
Kinderen tot 7 jaar gaan op wandel doorheen een schaalmodel van het zonnestelsel. Elke stap die ze zetten, komt overeen met 9 miljoen kilometer! Het planetenpad vertrekt voor de ingang van Cozmix en het natuurcentrum, ter hoogte van de zon, naast de zonnewijzer. Het aangepaste ‘Astronautenpad’ legt de focus op leren, spel en beweging. Met een complete infogids en activiteiten per planeet wordt de reis door het zonnestelsel zowaar nóg leuker. Bij slecht weer voorziet Cozmix de alternatieve binnenactiviteit ‘raketjes lanceren’.
 
Cozmix, Zeeweg 96, 8200 Brugge. Voor wie de weg in de buurt niet kent, is het aangeraden om vooraf even de beschrijving op de website van Cozmix te raadplegen, zodat u zeker op de dichtste parking bij Cozmix terechtkomt.
 


Inschrijvingen:
Gratis voor tweede kleuterklasje
Gratis voor derde kleuterklasje
Gratis voor eerste leerjaar
Gratis voor tweede leerjaar
Gratis voor derde leerjaar

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zaterdag 19 oktober 2019 van 14:00 - 18:00
Soort activiteit
Voor kids
Locatie