Ontdek de levende natuur

wetenschapsworkshop Ekoli voor lagere school

14:00 - 16:00


ONTDEK DE LEVENDE NATUUR
De natuur herbergt een waaier aan mogelijkheden en maakt een onmisbaar deel uit van ons leven. Dit lichten de mensen van Ekoli in deze sessie uit met twee workshops.
In de eerste, ‘Zaadjes!’ leren de kinderen dat zaadjes de start zijn van de groenten op ons bord en dat chemische stoffen een invloed hebben op hoe zaadjes ontwikkelen. Ze volgen zelf de kieming op en trekken lessen uit de behandelingen die ze zelf kozen.
In ‘Het dagboek van Sir Vival’ leren kinderen hoe ze de natuur kunnen gebruiken om te overleven in de wildernis: hoe water zuiveren en drinkbaar maken, welke planten kunnen gebruikt worden voor thee en hoe voedsel te bereiden met koren en insecten.
 
Kledij die vuil mag worden is zeker een must voor deze workshop en breng ook een zakje of rugzakje mee.
 
We verwachten jullie bij Ekoli  aan de Meulestedekaai 1 te 9000 Gent. Er is voldoende parkeerplaats aanwezig. Belangrijk om weten is dat de locatie buiten de Lage-Emissiezone ligt!
Aan de ouders: jullie kunnen je kinderen met een gerust hart overlaten aan de begeleiders van Ekoli. Gent-centrum ligt vlak in de buurt. Wie wil, kan Gent gaan verkennen!
 
Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt – snel inschrijven is dus de boodschap!
Indien de inschrijvingen zouden volzet zijn, stuur dan zeker een mailtje naar penningmeester@bekina.org, we leggen een reservelijst aan, er kan eventueel nog een tweede groep worden aangevraagd.
 
Datum: zondag 16/02/2020
Tijdstip: van 14u tot 16u
Locatie: Meulestedekaai 1 - 9000 Gent
Inschrijvingen: Gratis voor lagere school (1e tot 6e leerjaar)
 


Inschrijvingen:
Gratis voor lager onderwijs


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zondag 16 februari 2020 van 14:00 - 16:00
Soort activiteit
Voor kids
Locatie