Heksenboter Huisdier

wetenschapsworkshop Ekoli voor tieners

14:00 - 16:00


HEKSENBOTER HUISDIER
Tijdens deze workshop leer je een mysterieus organisme kennen: heksenboter! Heksenboter is de bijnaam voor de Slime Mold of slijmschimmel. Een geel-, wit- of roodachtig slijm dat over de vochtige bodem van het bos kruipt, traag maar zeker. Wetenschappers weten niet of ze het nu een schimmel of een dier moeten noemen. Eén ding staat vast: het is een intrigerend organisme.
Ze bezit een primitieve vorm van intelligentie en is daardoor een leuk huisdier. Onderzoekers gebruikten het onder andere om verkeersplannen te optimaliseren en computerproblemen efficiënter op te lossen. Ze kan raadsels oplossen en is zeer dankbaar als je ze eten geeft.
Tijdens de workshop leren we de Slime Mold beter kennen in al haar eigenaardigheden. Je leert enkele basistechnieken om ze te verzorgen en hoe je haar raadsel kan doen oplossen. Na de workshop kan je je eigen Slime Mold huisdier meenemen naar huis.
Er is geen voorkennis vereist voor de workshop.
 
Kledij die vuil mag worden is zeker een must voor deze workshop. En breng ook een zakje of rugzakje mee zodat je op een veilige manier je nieuwe huisdier mee naar huis kan nemen!
 
We verwachten jullie bij Ekoli  in de Meulestedekaai 1 te 9000 Gent. Er is voldoende parkeerplaats aanwezig. Belangrijk om weten is dat de locatie buiten de Lage-Emissiezone ligt!
 
Aan de ouders: jullie kunnen je tieners met een gerust hart overlaten aan de begeleiders van Ekoli. Gent-centrum ligt vlak in de buurt. Wie wil, kan Gent gaan verkennen!
Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt – snel inschrijven is dus de boodschap! De inschrijvingen voor deze workshop worden afgesloten op 02/02/2020.
 
Datum: zondag 16/02/2020
Tijdstip: van 14u tot 16u
Locatie: Meulestedekaai 1 - 9000 Gent
Inschrijvingen: Gratis voor de middelbare school (1e tot 6e middelbaar)

 


Inschrijvingen:
Gratis voor middelbaar onderwijs


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zondag 16 februari 2020 van 14:00 - 16:00
Soort activiteit
Voor tieners
Locatie