Workshop Weer en Klimaat

bij Cozmix

14:00 - 17:00

Op zaterdag 3 oktober 2020 gaan we weer op bezoek bij Cozmix! Wie er vorig jaar in november bij was, weet dat er dan een leuke, boeiende namiddag op het programma staat. De namiddag bestaat uit 2 delen. We starten met een bezoek aan het planetarium dat in een nieuw jasje zit, bekijken een fulldome-film met een nog betere kwaliteit (nieuwe projectoren) en ontdekken de actuele sterrenhemel. De telescopen in observatietoren en sterrenwacht worden ook bezocht. Na deze boeiende uitleg gaan we aan de slag in de workshops.
Het thema van de workshop is deze keer ‘Weer en klimaat’. Met deze workshop proberen we de elementen van het weer te omschrijven, het onderzoek ervan voor te stellen, verschillen tussen weer en klimaat duidelijk te maken en actuele thema’s zoals de opwarming van de aarde aan te kaarten. We gebruiken gegevens van het digitale weerstation op de toren en nemen een kijkje bij de zonnewijzer en het oude weerstation buiten. In groepjes trekken we met rugzak en bundel naar buiten om het huidige weer met eigen meetinstrumenten te ontdekken. Daarbij maken we het verloop van de seizoenen, het systeem zon - aarde - maan en bijhorende gebeurtenissen (verduisteringen, maanfasen) visueel zichtbaar. Als afsluiter krijg je eventueel nog extra informatie over het klimaat op andere planeten en de leefbare zone rond andere sterren.
 
Deze workshop wordt voorzien voor 2 groepen: de inschrijvingen hier zijn voor de oudste leeftijdsgroep: 13 - 16 jaar.
Wanneer: 3 oktober 2020 van 14u tot 17u
Waar: Cozmix, Zeeweg 96, 8200 Brugge. Voor wie de weg in de buurt niet kent, is het aangeraden om vooraf even de beschrijving op de website te raadplegen, zodat u zeker op de dichtste parking bij Cozmix terechtkomt.
Inschrijving verloopt gewoon via de website.
 


Inschrijvingen:
Gratis voor eerste middelbaar
Gratis voor tweede middelbaar
Gratis voor derde middelbaar
Gratis voor vierde middelbaar


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zaterdag 3 oktober 2020 van 14:00 - 17:00
Soort activiteit
Voor tieners
Locatie