Op ontdekking door ons technisch verleden in Grimbergen

10:30 - 14:30

Van de meest moderne technologie weten jullie vast alles, maar wat weten jullie over “low tech”? We willen jullie graag laten kennismaken met het technisch verleden van verschillende culturen. En hoe kan je nu dingen beter leren kennen dan door zelf aan de slag te gaan en oplossingen te bedenken voor bepaalde uitdagingen?! We voorzien een gevarieerd programma op 2 locaties in Grimbergen op Open Monumentendag 12/09.

 

Programma:

  • 10u 30 afspraak aan Tommenmolen in Grimbergen (Tommenmolenstraat 18, 1850 Grimbergen).
  • Daar starten we met MOT & GO.
  •  Nadien wandelen we te voet met de groep naar het Guldendal met een kleine tussenstop aan de Liermolen waar ook enkele demonstraties plaatsvinden in verband met Open Monumentendag.
  • Aan het Guldendal eten we ons lunchpakket op en daar gaan we nadien nog op ontdekking in en rond het MOT met een speurtocht door het museum.
  • We vragen aan de ouders om jullie op te halen om 14u30 aan het Guldendal.

 

De activiteit is het meest geschikt voor kinderen tussen 9 en 14 jaar, indien jouw kind(eren) een andere leeftijd hebben, maar jullie wel interesse hebben in de activiteit; gelieve te mailen naar [email protected]. Dan bekijken we wat mogelijk is.

PS: ouders die graag in de buurt blijven wegens de afstand, kunnen eventueel de Kapellenwandeling door Grimbergen doen (12km) – de activiteiten voor Open Monumentendag bezoeken aan de Liermolen of de Plantentuin van Meise gaan bezoeken.


Inschrijvingen:
Gratis voor derde leerjaar
Gratis voor vierde leerjaar
Gratis voor vijfde leerjaar
Gratis voor zesde leerjaar
Gratis voor eerste middelbaar
Gratis voor tweede middelbaar
Gratis voor derde middelbaar


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zondag 12 september 2021 van 10:30 - 14:30
Soort activiteit
Voor tieners
Voor kids
Locatie