Voordracht - HB in het secundair onderwijs

door Ilse Verhoeven

20:00 - 23:00

*** inschrijvingen via de website zijn afgesloten - bel 0486/732842 indien u nog wenst deel te nemen ***

Hoe kan je verrijking inrichten voor deze doelgroep? Wat zijn mogelijke materialen of criteria voor verrijking? Wat is er mogelijk binnen de regelgeving?
Wat is belangrijk op gebied van mindset en motivatie? Hoe zit het met die executieve vaardigheden die soms zo moeilijk lopen? Wat kunnen we daar als school en als ouders voor doen?

lse Verhoeven is van opleiding leerkracht secundair onderwijs en ze heeft 18 jaar onderwijservaring. Een aantal jaren geleden werd haar interesse voor ‘Gifted Education’ gewekt doordat haar oudste zoon hoogbegaafd bleek te zijn. Ze ging zich in de materie verdiepen en volgde de opleiding tot expert hoogbegaafdheid bij Hoogbloeier.
Ze richtte daarna haar eigen praktijk “Hoogbegaan” op, waar ze kinderen en ouders begeleidt.
Ze werkte ook een tijdje als verantwoordelijke onderwijs en lesgever binnen Hoogbloeier Gifted Academy voor het coachen van scholen die zich wilden verdiepen in het begeleiden van de sterke leerlingen.
Ilse werkt momenteel ook nog enkele uren in Middenschool Heilig Hart als deel van het kernteam meerbegaafdheid en coach. Deze school werd pas nog als één van de eerste drie Talent Points binnen het ETSN-netwerk benoemd.
Sinds januari 2021 is Ilse werkzaam als Projectmedewerker binnen het Project Voorbeeldscholen voor Cognitief Sterk Functionerende leerlingen voor expertisecentrum TALENT van de KU Leuven.
In september 2021 is ze ook gestart met de RITHA-opleiding (Radboud International Training on High Ability) tot ECHA-specialist in Gifted Education.
Ze heeft dus praktijkervaring, maar vindt de link met de wetenschap heel belangrijk.

 


Inschrijvingen:
Gratis voor betalende leden
10.00 € voor niet betalende leden
10.00 € voor niet-leden

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
woensdag 4 mei 2022 van 20:00 - 23:00
Soort activiteit
Voor ouders
Locatie