Hoogsensitiviteit - Handvatten voor kinderen in het dagelijkse leven

door Els De Wit

20:00 - 22:30

Hoogsensitieve kinderen zijn veel ontvankelijker voor de prikkels rondom hen: een luide speelplaats, een drukke winkelstraat, een muf klaslokaal, een boze leerkracht. Deze kinderen lijken ook vaak haarfijn aan te voelen dat er ‘iets’ met je aan de hand is. Eens hun emmertje vol zit, gaat de muur rondom hen omhoog, of krijg je als ouder een tsunami over je heen. Wie zelf niet-hoogsensitief is, heeft er vaak maar het raden naar waarom.
In deze lezing gaan we kijken naar de wetenschappelijke achtergrond van HSP. We gaan dieper in op wat nu net de kenmerken zijn van HSP, en waarom een kind geen ‘flauwerik’ is of ‘sterk moet zijn’. Je leert als ouder hoe je je kind hierin kan bijstaan, en waar hoogbegaafdheid hier bij komt kijken.
De lezing wordt verzorgd door Els De Wit. Els is zaakvoerder van Talentvol, waar ze begaafde en hoogbegaafde kinderen begeleidt. Na enkele jaren als leerkracht en begeleider van hoogbegaafde kinderen gewerkt te hebben, startte ze haar eigen zaak. Vanaf dit schooljaar organiseert ze ook groepssessies plusklas en filosoferen, vanaf januari 2017 start het project Platform Plus, voor zorgleerkrachten, kinderen en ouders in thuisonderwijs.
Deze lezing is gratis voor Bekina-leden. Niet-leden betalen €10,-/persoon.


Inschrijvingen:
10.00 € voor niet-leden
Gratis voor betalende leden

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
dinsdag 27 september 2016 van 20:00 - 22:30
Soort activiteit
Voor het hele gezin
Voor ouders
Locatie