Lezing over beelddenken

door Jill Van Vlierberghe

20:00 - 22:30

Beelddenken of visueel ruimtelijk denken (VRD) is de normale vorm van denken tot ongeveer de leeftijd waarop men naar de lagere school gaat. Dit denken vindt grotendeels onbewust plaats in de rechterhersenhelft, waarbij vlot het geheel wordt overzien en de ‘beelddenker’ gemakkelijk tot een oplossing komt.
Het onderwijs is echter zeer gericht op het auditief sequentiële denken (woorddenken) dat voornamelijk de linker hersenhelft aanspreekt en dat bewust plaatsvindt. Dit is voor vele mensen het meest gangbare denkproces.
Maar wat met kinderen die in hun jonge leven een uitgesproken dominante rechter hersenhelft hebben ontwikkeld? Zij moeten als het ware vanaf het eerste leerjaar een ander denkpatroon gaan hanteren; waarbij hun sterktes minder worden aangesproken dan hun struikelblokken.
Bij de vraag hoe beelddenkers aan de oplossing komen zullen zij u bijvoorbeeld het antwoord vaak schuldig moeten blijven. Bovendien vraagt het omzetten van beelden in woorden en visa versa, tijd; en deze kinderen krijgen daardoor maar al te vaak de stempel van traag of lui tezijn.
In deze lezing biedt Jill Van Vlierberghe handvatten en tips om de voorkeur voor leren/denken te ontdekken en hoe hiermee om te gaan.
Jill Van Vlierberghe is zaakvoerder van Talentinzicht, waar ze kinderen en adolesecenten begeleidt en coacht die te maken hebben met hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, autisme of beelddenken. Daarnaast is ze ook praktijklector/ coach aan de AP Hogeschool Antwerpen
Deze voordracht, georganiseerd door Bekina regio Antwerpen, gaat door op dinsdag 22 november 2016, om 20u stipt in het Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis te Wijnegem (Turnhoutsebaan 199).
Gratis voor leden
10.00 € voor niet-leden


Inschrijvingen:
Gratis voor betalende leden
10.00 € voor niet-leden

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
dinsdag 22 november 2016 van 20:00 - 22:30
Soort activiteit
Voor het hele gezin
Voor ouders
Locatie