Bezoek aan Kempens Diamantcentrum

14:00 - 16:00

Diamonds are forever en Diamonds are a girl's best friend - soms is vriendschap blijkbaar dan toch eeuwig. Alle gekheid op een stokje, het zijn niet alleen de fans van James Bond of Marilyn Monroe die gefascineerd zijn door het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Reeds rond 2500 voor Christus zouden de Chinezen al diamant gebruikt hebben om edelstenen te polijsten en droegen de Indiërs diamanten als sieraad.
De lange band tussen de diamantindustrie en de Lage Landen is ontstaan toen de Bruggeling Lodewijk van Berken in 1456 het moderne diamantslijpen ontwikkelde. Na de verzanding van het Zwin verplaatste de diamantnijverheid zich samen met de havenactiviteit naar Antwerpen.
Op 26 november verwacht Bekina Antwerpen jullie voor een gezinsactiviteit in het Kempens Diamantcentrum.
Na een woordje uitleg kunnen de kinderen aan de slag met een doeboekje. Daarnaast krijgen we ook de kans om een film over diamant en diamantbewerking te bekijken, om van een gids te leren wat de 4 C's van diamant zijn en wat de impact was van de diamantindustrie in de Kempen, en om een slijpdemonstratie bij te wonen.
Na afloop krijgen de kinderen een souvenir mee naar huis. Wat precies blijft een verrassing, maar voor de Koh-i-Noor moeten ze wel nog altijd bij de Queen aankloppen.
Praktisch: Het gaat hier over een gezinsactiviteit, dus broers, zussen en ouders zijn welkom. We verwachten jullie van 14 tot 16 uur.  De kostprijs is 5€ per persoon, met een maximum van 20€ per gezin. Het adres is de Kerkstraat 4 te 2560 Nijlen. 


Inschrijvingen:
5.00 € voor betalende leden

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Wanneer
zaterdag 26 november 2016 van 14:00 - 16:00
Soort activiteit
Voor het hele gezin
Locatie