Lezing - Hoogbegaafdheid, een survivaltocht?

door Danielle Verheye

20:00 - 23:00

*** INSCHRIJVEN KAN NOG VIA MAIL antwerpensc@bekina.org ***
Als ouder van een hoogbegaafd kind, begin je vaak aan een ontdekkingstocht... op zoek naar een passende aanpak, een fijne school, een goede opvoedingsstijl… Ook leerkrachten ervaren dit wanneer ze op zoek gaan naar gepaste materialen en manieren om dit kind voldoende uitdaging te bieden.
In deze lezing probeert Danielle Verheye het pad een beetje te effenen. Ze bespreekt de voordelen en beperkingen van de meest gangbare trajecten: versnellen, verrijkingstaken en kangoeroeklas. Ze neemt ook een goed schoolbeleid voor hoogbegaafde kinderen onder de loep en legt de uitdagingen bloot waarmee je geconfronteerd wordt wanneer je onderwijs voor hen op punt wil zetten.
Wie is Danielle Verheye?
Danielle Verheye begeleidt als onderwijzeres reeds sinds 2002 hoogbegaafde kinderen. Ze behaalde in 2004 het diploma Specialist in Gifted Education. Ze is (co-)auteur van verschillende publicaties i.v.m. hoogbegaafdheid. Ze is gespecialiseerd in het opsporen en remediëren van opgebouwde hiaten in leerstof, het uitzetten van differentiatietrajecten en het ontwikkelen van lesmateriaal voor de kangoeroeklas. Ze is nog steeds werkzaam in het reguliere onderwijssysteem, waar ze de zorgklas voor hoogbegaafde kinderen leidt. In haar praktijk begeleidt ze de schoolloopbaan van hoogbegaafde kinderen. Ze biedt naast individueel advies en coaching op maat ook groepssessies aan, een buitenschoolse kangoeroeklas tijdens de lesuren en nascholing voor leerkrachten en schoolteams. 
Deze voordracht, georganiseerd door Bekina regio Antwerpen, gaat door op dinsdag 17 januari 2017, om 20u stipt in het Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis te Wijnegem (Turnhoutsebaan 199) en is gratis voor leden. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 10 EUR gevraagd.


Inschrijvingen:
Gratis voor betalende leden
10.00 € voor niet-leden

De inschrijfperiode is voorbij.


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
dinsdag 17 januari 2017 van 20:00 - 23:00
Soort activiteit
Voor ouders
Locatie