Bezoek Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet

met workshop - Gieten, zetten, drukken - voor kinderen (tot 12 jaar) - apart inschrijven!!

14:00 - 16:00

Ontdek de magie van het museum. In paleis en drukkerij. In kamer en atelier. In letter en typografie. In de mooiste boeken. Beleef hoe, lang vóór onze digitale tijd, woord en beeld al wereldwijd werden verspreid.

 • Ontdek de werken van Plantijns uitgeverij
  In 1555 geeft Christoffel Plantijn zijn eerste boek uit. Twintig jaar later behoort Plantijns uitgeverij tot de top in Europa.
 • Het huis
  In 1576 bracht Plantin zijn drukkerij over naar de Vrijdagmarkt. Zijn familie werkte en woonde er driehonderd jaar. Ze bouwden de ‘Gulden Passer’ uit tot een prachtige patriciërswoning. De Moretussen koesterden hun tot erfgoed geworden drukkerij. De laatste eigenaar, Edward Moretus, verkocht de woning in 1876 aan de Stad Antwerpen.
 • Ontmoet Plantijn en zijn familie
  Christoffel Plantin en zijn schoonzoon Jan Moretus waren een revolutionair duo. Zij waren de eerste drukkers op industriële schaal. De Steve Jobs en Mark Zuckerberg van hun tijd. 400 jaar later stapt u gewoon bij hen binnen. Want hun huis en hun werkplek liggen er nog bij alsof ze even naar de bakker zijn.
 • Duik in de collectie
  Driehonderd jaar boekdrukkunst en familiegeschiedenis: dát is het Museum Plantin-Moretus. U bewondert er de oudste drukpersen ter wereld, een rijke kunstcollectie en portretten van Rubens. In de bibliotheken vindt u manuscripten, incunabelen en originele drukken. En de archieven vertellen u over het dagelijkse leven in drukkerij én paleis.

Rondleiding voor volwassenen en tieners/kinderen
Kinderen kunnen ook apart inschrijven voor de workshop "Gieten, zetten, drukken" (tot 12 jaar) - let op, u schrijft uw kind in voor ófwel de rondleiding, ófwel de workshop typografie.


Inschrijvingen:
8.00 € voor volwassenen
8.00 € voor hoger onderwijs
8.00 € voor middelbaar onderwijs
Gratis voor lager onderwijs


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zaterdag 11 november 2017 van 14:00 - 16:00
Soort activiteit
Voor het hele gezin
Locatie