Yoga voor kinderen

14:00 - 16:00


Kinderyoga is voor ‘alle’ kinderen een leuke manier om via spel en beweging op ontdekking te gaan met en in hun lichaam. Door de mogelijkheden en beperkingen van hun eigen lichaam te ontdekken, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, weten ze waar ze staan in de wereld en komen lichaam en geest meer in balans.
Via de verschillende houdingen die we trachten aan te nemen in spelvorm, leert het kind zijn evenwicht bewaren, zich concentreren en vindt het stabiliteit. Door van de ene naar de andere houding over te gaan, verbeteren we de coördinatie en het ritme.
De oefeningen worden uitgevoerd in een rustige omgeving zodat ook de aandacht gericht wordt, wat op zijn beurt invloed heeft op het dagelijkse leren. We stimuleren een alerte, ontvankelijke en onderzoekende geest.
Yoga maakt een lichaam lenig en gezond, krachtig en flexibel. Het creatieve denken en de intellectuele groei worden gestimuleerd.
Via de ademhaling leren we het lichaam te controleren en onderliggende spanning uit te blazen. Alles wordt eenvoudiger, gemakkelijker en leuker.
 
Voor wie is yoga? Echt elk kind, groot of klein, kan deelnemen aan een yogales. Er is geen competitie, je mag er van genieten zoals je zelf bent!
 
Indien je zelf een matje hebt, mag je dit zeker meebrengen. Anders komt een grote handdoek zeker van pas! Doe liefst gemakkelijke kleren aan, trainingsbroek, legging en T-shirt. Yoga gebeurt normaal op de blote voeten.
 
Myriam Beerens studeerde kinesitherapie en bouwde een eigen kinesitherapiepraktijk voor kinderen op. In het lesgeven aan autistische kinderen stootte ze op de ongewone sociale vaardigheden en hun moeilijkheden met motoriek. Door haar eigen ervaring en welbevinden bij het volgen van yoga leek dit haar dan ook een oplossing om deze kinderen op hun eigen manier met hun ‘eigen zijn’ kennis te laten maken met hun lichaam. Ze volgende een opleiding tot kinderyoga docente.


Inschrijvingen:
Gratis voor lager onderwijs


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Oost-Vlaanderen
Wanneer
zaterdag 10 maart 2018 van 14:00 - 16:00
Soort activiteit
Voor kids
Locatie