Hoogbegaafdheid, een survivaltocht?

door Danielle Verheye

20:00 - 22:30

Als ouder van een hoogbegaafd kind begin je vaak aan een ontdekkingstocht... op zoek naar een passende aanpak, een fijne school, een goede opvoedingsstijl… Ook leerkrachten ervaren dit wanneer ze op zoek gaan naar gepaste materialen en manieren om dit kind voldoende uitdaging te bieden. In deze lezing proberen we het pad een beetje te effenen en je te wijzen op de meest voorkomende hobbels in de route. We bespreken de voordelen en beperkingen van de meest gangbare trajecten: versnellen, verrijkingstaken en kangoeroeklas. Dankzij talloze schetsen vanuit de praktijk wordt duidelijk waarom veel hoogbegaafde kinderen tegen dezelfde hindernissen oplopen en hoe we hen kunnen leren deze vlot(ter) te nemen. We nemen een goed schoolbeleid voor hoogbegaafde kinderen onder de loep en leggen de uitdagingen bloot waarmee je geconfronteerd wordt wanneer je onderwijs voor hen op punt wil zetten.
Danielle Verheye begeleidt als onderwijzeres reeds sinds 2002 hoogbegaafde kinderen. Ze behaalde in 2004 het diploma Specialist in Gifted Education. Ze is (co-)auteur van verschillende publicaties i.v.m. hoogbegaafdheid. Ze leidde zowel in het reguliere als privé-onderwijs onderwijsgroepen specifiek voor hoogbegaafde kinderen. Ze is gespecialiseerd in het opsporen en remediëren van opgebouwde hiaten in leerstof, het uitzetten van differentiatietrajecten en het ontwikkelen van lesmateriaal voor de kangoeroeklas. In haar praktijk GEMZ begeleidt ze de schoolloopbaan van hoogbegaafde kinderen.
Voor ouders en leerkrachten (kleuter en lager onderwijs). Opgelet: deze voordracht is dezelfde als die vorig jaar in regio Antwerpen werd georganiseerd!
Voor leden is deelname gratis, aan niet-leden vragen wij een bijdrage van €10,00.
 
 


Inschrijvingen:
Gratis voor betalende leden
10.00 € voor niet-leden


Algemene info

Georganiseerd door
Oost-Vlaanderen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
maandag 26 maart 2018 van 20:00 - 22:30
Soort activiteit
Voor ouders
Locatie