“Je invloed als ouder op je hoogbegaafde kind”

door Adi van Het Lampje

14:00 - 17:00

Veel ouders van hoogbegaafde kinderen kennen de meest gangbare modellen van Renzulli, Mönks en Kieboom over hoogbegaafdheid. Maar ze zijn lang niet de enige die zich bezig houden met dit thema. 
Sylvia B. Rimm heeft zich toegespitst op de hoogbegaafde kinderen die onderpresteren in de ruime zin van het woord: afhankelijk, conformerend of dominant. Het gaat hier dan niet enkel op schoolsvlak maar ook in zijn sociale contacten met anderen. Het fijne aan haar werk is dat naast haar duidelijke weergave van de zeer herkenbare prototypes, de rol van de ouders in deze in kaart wordt gebracht. Voor haar is het van belang dat je eerst de omgeving van het kind aanpakt, alvorens het kind. Het is soms een eye-opener om te kijken naar je eigen handelen om het gedrag van je kind te verklaren. 
Dit leidt dan ook naar het tweede deel, waarbij we ingaan op jullie specifieke ervaringen. Wat werkt bij jou in je gezin? Wat juist niet? Hoe heb jij ervaren dat je kind verandert door jouw inbreng, of wil je groeien in bepaalde situaties? Jullie leren van elkaars ervaringen en oplossingen. Adi van Het Lampje, zorgt voor de nodige omkadering met aanvulling van zowel praktijk als theorie.
 
Inschrijven via email naar vbblsc@bekina.org
Meld je naam, de activiteit en de datum van het gebeuren.


Algemene info

Georganiseerd door
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zondag 24 april 2016 van 14:00 - 17:00
Soort activiteit
Voor ouders
Locatie