Gezinsactiviteit - Expeditie De Stad

Actieve ontdekkingstocht op het Antwerpse Eilandje

14:00 - 16:00


Als afsluiter voor dit werkjaar stellen we, i.s.m.Expeditie De Stad, een actieve ontdekkingstocht op het Antwerpse Eilandje voor als gezinsactiviteit.
In deze wandeling staan kijken naar en nadenken over architectuur en zelf (op papier) aan de slag gaan centraal. Het Antwerpse Eilandje biedt een fantastische staalkaart van nieuwbouw, vernieuwbouw en restauratie. De gids neemt ons mee door deze wijk en laat hen stilstaan bij de meest uiteenlopende gebouwen. De gidsen willen iedereen ook stimuleren om na te denken en te dromen over hoe het anders en beter kan.
Een actieve ontdekkingstocht met een materiaalkoffer, tekengerei en een gids die alles in goede banen leidt.
Expeditie De Stad is ontstaan uit Antwerpen Averechts. De organisatie zet zich al meer dan 25 jaar in om de bezoeker het leven in Antwerpen te laten ontdekken, in al zijn facetten, kleuren en geuren.  In 1986 startte Antwerpen Averechts met een wandeling in de Sint-Andrieswijk. Ze stelde initieel de leefbaarheid van de verkommerde wijken rond de historische binnenstad aan de kaak. Mede dankzij hun engagement in grote stedelijke projecten als Stad aan de Stroom (1990) en Antwerpen ’93 - culturele hoofdstad van Europa (1993) groeide de vereniging uit tot een professioneel organisatiebureau voor stadsbezoeken. Antwerpen Averechts ontving naast nationale ook internationale prijzen voor hun werk.
Praktisch: dit is een gezinsactiviteit met een geschatte duur van twee uur.
Vertrek: FelixArchief, Oudeleeuwenrui 29 in Antwerpen, om 13u45 (wandeling start om 14u)
Einde: Park Spoor Noord aan de shelter
Contact ter plaatse: Laurent Franckx (0479/255907)


Inschrijvingen:
Gratis voor families


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
zaterdag 30 juni 2018 van 14:00 - 16:00
Soort activiteit
Voor het hele gezin
Locatie