Lezing Liv Boelens - zin of onzin van IQ testen

20:00 - 23:00

Liv Boelens is in 2006 aan de universiteit van Gent afgestudeerd als klinisch psychologe en heeft zich aan de hand van cursussen en workshops verder gespecialiseerd in de ontwikkelingsgerichte en experiëntiële psychotherapie. Na haar afstuderen en een tijd in een multidisciplinaire groepspraktijk gewerkt te hebben, werd haar meer en meer de nood duidelijk naar onderzoek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Ze verdiepte zich  hier verder in en in haar eigen praktijk zet ze deze kennis nog elke dag om in het bieden van ondersteuning. 

 

Een grote vraag draait rond duiding bij de eventuele noodzaak tot het afnemen van testen om een diagnose te stellen. Wat kan een test, zoveel meer dan het ene cijfertje, ons leren en welke handvaten biedt deze ons naar de toekomst? 

Liv Boelens gaat verder in op de indicaties die tonen dat een test afnemen raadzaam is of eerder af te raden, op de onderdelen van een intelligentietest en de valkuilen die we bij hoogbegaafde kinderen en jongeren zien. Daarnaast wordt ingegaan op wat een test ons kan leren en wat de beperkingen zijn. Ook wordt belicht hoe belangrijk observaties zijn en hoe we het emotionele luik verder in kaart kunnen brengen.

 


Inschrijvingen:
Gratis voor betalende leden
10.00 € voor niet betalende leden
10.00 € voor niet-leden


Algemene info

Georganiseerd door
Antwerpen
Voor leden van
Antwerpen
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant, Brussel & Limburg
West-Vlaanderen
Wanneer
woensdag 20 maart 2019 van 20:00 - 23:00
Soort activiteit
Voor ouders
Locatie